Boka Tjenestedesign i det offentlige, utgitt på Fagbokforlaget i fjor høst, skaper debatt. Det gjelder særlig Kjell Arne Røviks presentasjon av sin forskning slik denne ble presentert i en artikkel av Stat & Styring, med paradokset omtalt i Artikulert: Alle involverte later til å være strålende med tjenestedesign, på tross av at det er langt mellom suksesshistoriene og tvilsomt hvorvidt det virker.
To ansatte i DOGA, en kjent pådriver for tjenestedesign, mener debatten er forenklet. I stedet for en forenklet debatt om det virker eller ikke ut fra snevre kriterier, vil de heller diskutere når og hvordan tjenestedesign gir størst verdi. De sier at tjenestedesign virker, når man gjør det rett.
Nå har en av informantene til Rørviks forskning kommet på banen med kraftig kritikk av forskningsgrunnlaget.
Trude Senneseth var prosjektleder i et Stimulab-prosjekt som brukte tjenestedesign, og intervjuet av Rørvik. I et skarpt innlegg i Stat & Styring forteller hun om et kort intervju der forskeren ikke syntes å ville ta inn den informasjonen hun hadde, og ingen oppfølging etterpå.
Rørvik hadde ifølge Senneseth skrevet i en epost at han oppfattet prosjektet hun jobbet på som et «hederlig unntak», men skrev likevel senere at ingen prosjekter hadde utviklet innovasjoner som var tatt i bruk.
Kjell Arne Rørvik skriver i et svarinnlegg i Stat & Styring at han mener Senneseth sin kritikk er uredelig og fortegnet, og at han faktisk skriver om «ett mulig unntak», nettopp det prosjektet som Senneseth jobber på.
Begge innleggene har en skarp tone og mye detalj. Om det opprinnelige intervjuet varte i 15 eller 31 minutter har kanskje ikke bred interesse, men illustrerer at engasjementet og debatten rundt tjenestedesign handler om mer enn bare om det virker.
0 kommentarer til «Nå diskuteres alle sider ved tjenestedesign, også forskningen om den».