Notert

Regjeringens nyhetsproduksjon på lavbluss i sommer

Antallet nyheter og pressemeldinger redusert med to tredeler i feriemåneden, og det tar litt tid å komme i gang.

De som tror på kvantitative indikatorer, kan notere seg at regjeringens nyhetsproduksjon var redusert med to tredeler i sommer. 92 nye saker ble lagt til under «nyheter og pressemeldinger» på regjeringen.no i juli, mot et månedsgjennomsnitt på 263.

UD topper suverent lista med 26 nyheter. Deretter følger Forsvarsdepartementet og Statsministerens kontor, men de får fratrekk for å ha signert flere pressemeldinger om Ukraina sammen med UD. Når vi tar hensyn til det, deles andreplassen av Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Landbruksdepartementet. Flere departementer hadde ingen nyheter i juli.

Som alle kvantitative indikatorer sier disse bare litt om produktivitet i forvaltningen. Pressemeldingene fra UD levner ingen tvil om at departementet ikke hadde sommerstengt, naturlig nok siden verden ikke tok ferie. Landbruksdepartementet, på den annen side, kan for alt vi vet ha stengt ned det meste av virksomheten i sommerferien og likevel framstå som om de holder åpent, siden pressemeldinger som Travelling with dogs in Norway eller Opplev Norges naturperler i sommer kan være laget for lenge siden.

Også august er en rolig måned, med rundt halvparten så mange nyheter som snittet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer til «Regjeringens nyhetsproduksjon på lavbluss i sommer».

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på utviklingen av en rendyrket nettavis for og med offentlige ansatte i Norge.

×