Ytringsbegrensninger

Sykehuset blokkerer nettsider for ansatte

Nettstedet til aksjonen som demonstrerer rett utenfor Gaustad sykehus, har vært blokkert for sykehusets ansatte.

Skjermdump fra aksjonen Redd Ullevål sykehus, publisert 3. juli.

Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus har i sommer arrangert aksjoner ved områder truet av anleggsarbeid igangsatt av Oslo universitetssykehus. Ansatte ved OUS, noen av dem går forbi demonstrasjonene på vei til jobb, får ikke tilgang til aksjonens hjemmeside reddullevaalsykehus.no. Ansatte får i stedet en melding om at nettsiden er blokkert i henhold til «foretakets policy».

Dette kommer fram av et blogginnlegg på samme hjemmeside, et blogginnlegg som følgelig heller ikke er tilgjengelig for de ansatte på jobb. Innlegget ble publisert tidligere i juli. Artikulert har ikke verifisert informasjonen og hvorvidt nettstedet fortsatt er blokkert.

Artikulert har heller ikke undersøkt bakgrunnen for at nettsiden er blokkert, om det har skjedd automatisk eller manuelt, og hvorvidt foretaket har en policy som gjør dette naturlig.

Folkeaksjonen består av frivillige, og i følge eget nettsted består aktivitetene av å «møte politikere, sende brev, lage faglige rapporter, spre informasjon og arrangere debatter, møter, markeringer og demonstrasjoner».

Aksjonen har i sommer aksjonert for et naturområde som trues av utbygging, der mer enn 500 personer har deltatt på samme tid, og har også stevnet saken på spørsmål om gyldigheten til reguleringsplaner.

Jobber du ved Oslo universitetssykehus? Har du opplevd ytringsbegrensninger? Ta kontakt med oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 kommentarer til «Sykehuset blokkerer nettsider for ansatte».

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli med på utviklingen av en rendyrket nettavis for og med offentlige ansatte i Norge.

×